Albaqeramika

Alba Qeramika _01
ddb17b0435f22da27aead379ac8058828daaf8bf0b0a8da91da273e6bc86e4ed_full
kombi-shtyp
kombi-shtyp
CADDY PR-shtyp
CADDY PR-shtyp

Albaqeramika është kompani lidere në Kosovë në sektorin e qeramikës.
U themelua në vitin 1993, në qytetin e Pejës, fillimisht me emrin DEVAL. Veprimtaria kryesore ishte tregtia me pllaka të qeramikës. Në vitin 1997 u shtua si veprimtari edhe prodhimi i vaskave dhe enëlarëseve prej mermeri. Në vitin 2000, kompania riorganizohet dhe merr emrin e ri, të cilin e mban edhe sot – Albaqeramika. Bashkëpunëtorët kryesorë janë prodhuesit më të njohur të pllakave të qeramikës dhe porcelanit nga Italia dhe Spanja, duke mbajtur pozitën e liderit me importimin e produkteve nga Italia.

Albaqeramika ësht ndër klientët e pare të Procon Group LLC